Möt vår värderingsman Elisabeth Kolosh

Vem är du?

 Jag heter Elisabeth Kolosh och är en hängiven föremålsperson.

Vad jobbar du med?

 Jag värdesätter mina klienters föremål, möbler, konst och lösöre.

Jag är av Svenska Handelskamaren förordnad värderingsman och driver mitt företag ”Elisabeth Kolosh AB” där jag hjälper privatpersoner, jurister/advokater, institutioner och försäkringsbolag med värderingar.

Hur länge har du hjälp Fjällmans klienter?

 Jag har hjälpt Fjällmans kunder och jurister med värderingar sedan sex år.

Vad hjälper du Fjällmans kunder med?

När en nära anhörig har avlidit kan det finnas behöv av att veta vad ting är värda. Vad som har ett ekonomiskt värde och vad som saknar ekonomiskt värde.

I samband med arvskiften med särkullbarn kan behovet av skriftlig värdering av hemmet vara extra viktigt, i andra fall kan det räcka med en muntlig genomgång av lösöret.

När man som arvtagare bor på annan ort än den avlidna kan jag även anlitas som samordare av alla kontakter och för att ta hand om processen med avveckling av hemmet. 

Jag hjälper även till vid separationer och skilsmässor att värdera tillgångar till bodelningen.

Vad skiljer dig från ett auktionshus?

 Jag är fristående och oberoende värderingsman som varken köper eller säljer antikviteter, föremål eller konst. Att få ut bästa betalning för äldre föremål och antikviteter är inte alltid lätt, jag hjälper mina kunder så att deras föremål säljs till rätt pris på rätt marknad.

Jag bistår även med uppsortering av ägodelar – jag ger råd om vad som kanske är spännande och intressant att behålla, vad som kan säljas och vad som bäst kan skänkas till välgörenhet eller slängas. Jag företräder mina klienters intresse och kan lotsa dem genom hela processen av värdering och avveckling.

Något annat som du vill förmedla.

Tveka inte att ta kontakt så kan vi ta ett första samtal och se om jag är rätt person för att hjälpa dig.

Vad kostar din tjänst?

Först tar jag ett inledande fritt samtal för att se om min tjänst är relevant. När vi kommit överens om att jag kan hjälpa till så är mitt arvode 1.300 kr per timma inklusive moms

Håller du föredrag om man tycker att det är intressant med värdering av lösöre?

Jag håller föredrag för olika grupper, så som konstföreningar, pensionärsföreningar m.fl.. Det går utmärkt bra att kontakta mig så kan vi skissa på ett föredrag som passar just din förening.

 

Kontaktuppgifter:

Namn: Elisabeth Kolosh

Telefon: 070-5908430

Mail:elisabeth@kolosh.se

Hemsida:www.kolosh.se